Over mij

Over mij

Hi, ik ben Saskia Freichmann-Wijsbeek. Sinds 2015 woon ik in Spanje. Roy, mijn echtgenoot en ik hebben besloten in de jaren daarvoor, om het roer drastisch om te gooien. Ik was toe aan een nieuwe frisse start in mijn leven. “Nu kan het nog, want we zijn jong (Roy toen 58 en ik 51; ja dus ‘jong’) en hebben de energie om een avontuur te beginnen”, zeiden we tegen elkaar.

Vaarwel zekerheden, welkom avontuur

Vanaf mijn geboorte in Delden, tot aan het moment dat we definitief besloten om naar Spanje te emigreren, klampte ik mij vast, net zoals velen van ons, aan het rijtje ‘zekerheden’ en nam ik de hoge prijs die je daarvoor moet betalen als voor lief en als vanzelfsprekend: stress, politieke spelletjes, ‘beter horen-zien en zwijgen’ en mezelf wegcijferen voor het geluk van de mensen om mij heen. Voor ik het wist, was ik alweer de, vergeef mijn taalgebruik op dit punt, de shit aan het opruimen van een ander.

Ieder mens heeft recht op zijn eigen shit

Dit gaf een andere kijk op mijn leven en op die van mensen om mij heen. Ik kies bewuster om te helpen en geholpen te worden. Dat is het startpunt van een nieuwe fase in mijn leven. Soms stel ik mezelf op de eerste plaats en soms en meestal zonder erbij na te denken, ben ik dat luisterende oor of die helpende hand.

Welkom avontuur

Roy en ik verlieten in 2015 Nederland. Wij sloten beiden een zeer onprettige en soms zelfs gevaarlijk periode af in ons leven. Lees hier meer over in de blogs, die ik (en soms Roy) schrijf. Huis, haard en banen aan de kant gezet en vol vertrouwen in de toekomst, begonnen we ons nieuwe leven. Minder te besteden, minder status maar veel meer kwaliteit van leven.

Ik nodig je uit om via deze blogsite, kennis te komen maken met mij en met mijn dagelijkse leven maar ook met mijn geschiedenis. En kom je bij mij ‘op bezoek’, dan ontkom je er niet aan wat Roy zoal bezighoudt met zowel zijn muziek als zijn Parkinson. En je ontmoet onze honden, kat, kippen en soms onze logehondjes.

Creativiteit

In mijn studio kan ik uren bezig zijn met mijn hobby’s: schilderen, keramiek, speksteen bewerken en mozaïeken. Maar ook maak ik graag kleurige Ibiza-style kettingen, armbanden en enkelbandjes. Roy kan soms uren in zijn muziekstudio bezig zijn. Hij speelt gitaar en met de synthesizer, in combinatie met zijn Mac, produceert hij diverse covers. Hem kennende, zal hij zo nu en dan, zeker als je geïnteresseerd bent in de jaren 70 muziek, een stukje hierover schrijven. Op zijn website kun je meer lezen over, maar vooral luisteren naar zijn muziek. www.royfreichmann.es

Soms serieus, soms grappig, soms …

Ik schrijf regelmatig op deze site, wat mij bezighoudt. Mijn kinderen, mijn relatie, mijn gezondheid maar ook: lekker koken, eten en drinken. En ik word zelfs nu nog, geconfronteerd dat ik in 2017 mijn autobiografie ‘Ondankbaar Loeder’ heb geschreven en uitgegeven. Naast de vele lofbetuigingen die ik ontving van bekenden maar ook van volstrekt onbekende lezers, ook dreigementen en een rechtszaak aan mijn broek. Uiteraard zal ik aan de pre- en postperiode van ‘Ondankbaar Loeder’ enkele posts wijden.

Graag je reactie

Ik hoor graag wat je van een bepaalde post vindt. Wel verwijder ik onmiddellijk reacties die oproepen tot haat, verdeeldheid, racisme en geweld. Voor de rest lees ik graag wat je van bepaalde onderwerpen vindt, waarover ik schrijf.