Nog een dag voor de operatie

Nog een dag voor de operatie

Bench training

Bench training voor Fleurtje voor de operatie van morgen 🐾🥴🥰

Slået op af Saskia Freichmann Wijsbeek i Søndag den 21. juni 2020

Ik ontving van de dierenarts eergisteren een WhatsApp bericht: ‘Ik zie Fleurtje maandagmorgen om 08:30; graag nuchter.’ Nu gaat het, gelukkig, echt gebeuren. Morgen zal Fleurtje met behulp van artroscopie geholpen worden.

Artroscopisch beeld van LPC, bij de pijlen is de breuk te zien

Van beide ellebogen zullen alle splinters kraakbeen verwijderd worden. Volgens de specialisten ‘voelt dat, alsof er steentjes onder je voet zitten.’ De splinters worden verwijderd en er wordt ruimte gemaakt voor de groei van nieuwe kraakbeen. Dat vereist van de arts ervaring en de juiste hypermoderne apparatuur. Die hebben we dan, met hulp van onze Spaanse vriendin, gevonden. En dankzij de enorme gulle donaties van vrienden, familie en voor ons van volstrekt onbekenden. Maar wel allemaal mensen die Fleurtje op deze manier wilden en hebben geholpen. Namens Fleurtje en uiteraard ons allemaal: ‘Dankjulliewel!’

De uitdaging

De revalidatie begint morgenmiddag, meteen wanneer wij Fleurtje ophalen van de kliniek. In de achterbak van de auto springen? No way! Dat wordt tillen. Want in de komende zes tot acht weken, moeten we haar de kans geven om te herstellen. Er moet nieuw kraakbeen groeien en kunnen aanhechten. Dus, spelen met Gijsje, Docky, Ventje, Roosje en de kippen is uit den boze. Op de bank of op het bed springen is een no-go. Naar het hek rennen, als er iemand voorbij komt of de erfhond spelen? Dat kan dus even niet. Dagelijks een lekkere wandeling maken in de bergen? Dat is de komende zes weken, zeker niet aan de orde. Maar wat wel kan is lekker knuffelen met ons, botjes en koekjes opsmikkelen en geen seconde alleen zijn.

Maar het gaat allemaal goed komen

We hebben er met zijn allen zo naar toegeleefd om Fleurtje de kans te geven om straks zonder pijn en hinkelend, een jonge hond te laten zijn. De kans wordt verkleind, dat op latere leeftijd, artrose zich gaat vormen of verdere kraakbeenbeschadiging optreedt.

Die acht weken vliegen zo voorbij. We weten waarvoor we het doen. We houden jullie zeker op de hoogte over haar toestand (en die van ons).