Foster honden

Foster honden

Bear en Sproet

Al heel lang word ik blij van honden. Het liefst wil ik er heel veel, maar dat gaat gewoon niet. Financieel is dat niet mogelijk, omdat wij leven van een pensioentje, maar ook, omdat wij iedere hond voldoende aandacht willen kunnen geven. Naast onze drie honden (Bo, Roos en Doc) was er dus geen plek meer voor nog meer honden. Toch wilde ik iets doen voor de asielhonden in ons dorp. Het schoonmaken van de hokken zou prima kunnen maar, daar had ik dan weer geen zin in. Oudere honden opvangen was ook geen optie, omdat Bo dat niet accepteerde. Puppy’s daarentegen accepteerde Bo wel. Dus het plan was met Roy snel gemaakt. Wij zouden pups, voor enkele weken of maanden gaan opvangen. De pups zouden daarna naar Nederland of naar Duitsland gaan, via een stichting die bemiddelt en nieuwe baasjes zoekt voor deze honden.

Verrassing!

Bear en Sproet.
Bear (links) en Sproet

Op 29 december 2017 gingen wij de eerste pup ophalen in het asiel. We liepen naar het hok; wat een trieste bedoening. Al dat geblaf van al die honden die snakten naar een beetje liefde. De stank van uitwerpselen en de angst van zoveel honden. Het raakte me behoorlijk. Er zaten vier pups in het bewuste hok. Roy en ik keken elkaar aan. “We kunnen er toch ook twee nemen!” Daar waren we het snel over eens. We zochten er twee uit en namen deze mee naar het kantoortje. Al snel bleek dat er al eentje was gereserveerd. Dat was jammer. Sproet bleef over. Toen ging de deur open van de behandelkamer van de dierenarts en daar kwam Bear aangewandeld. Hij kwam ook uit hetzelfde nest. “Natuurlijk mochten we hem ook meenemen.” De keuze was weer snel gemaakt.

Sterrenhondjes

Alles wat leeft op deze aarde, vond zijn oorsprong in sterrenstof. Misschien verklaart dat wel de speciale band tussen mens en hond. Roy heeft een liedje gecomponeerd, geïnspireerd door het feit dat deze puppy’s een slechte start hadden, maar dat het uiteindelijk gelukshonden werden. Juist door die speciale verbondenheid, waarvan de oorsprong bij de sterren ligt.

Perros de las Estrellas

Bear en Sproet gingen met ons mee.  Wat een heerlijke beestjes, ze stonken vreselijk, maar wat waren ze schattig. Na een grondige wasbeurt roken ze heerlijk. Het knuffelen, spelen, slapen, eten en ontdekken kon beginnen.

Met gemengde gevoelens

Twee boefjes, die zich al snel thuis voelden bij ons. We waren even vergeten, hoe dat ook alweer was met pups. Alles was interessant en overal gingen die tandjes erin, en oh wat waren die scherp!!

Uitslapen was er ook niet meer bij en de dweil maakte overuren, maar wat waren ze leuk en lief. Ze hielden van knuffelen en het liefst sliepen ze in onze nek. Al vrij snel kregen we contact met het toekomstige baasje van Sproet. De bedoeling was in eerste instantie dat dit nieuwe baasje de beide pups zou nemen. De stichting wilde dit niet en raadde dit sterk al. Dus Bear had nog geen nieuwe plek. Dat duurde niet zolang en ook hij kreeg een nieuw baasje. Via Facebook hield ik contact met de nieuwe baasjes en ik stuurde filmpjes en foto’s van hun toekomstige pup. Dat werd zeer gewaardeerd. Het einde van de opvangperiode kwam in zicht. Ze waren nu ongeveer tien weken bij ons. De pijn in de buik nam ook toe. Het vervoer is overigens prima geregeld. De hondjes hebben ondertussen alle benodigde inentingen en een gezondheidsverklaring. Ze worden vervoerd in een speciale vrachtwagen met allemaal prachtige hokken en twee man die voor hen zorgen tijdens de rit van ongeveer 24 uur. Toch hield ik het niet droog. We overhandigden Sproet en Bear aan de chauffeur, terwijl de dierenarts de papieren in orde maakte met de andere chauffeur. Die twee koppies in die bench lieten mijn tranen stromen. De pijn in mijn maag ging pas over toen ik bericht kreeg van de nieuwe baasjes dat de hondjes veilig aangekomen waren in hun nieuwe thuis en dat ze lagen te slapen na deze zware en lange reis. Nog af en toe hoor ik iets van deze twee geweldige honden.

Na dit avontuur hebben we een paar weken rust genomen. Dus even geen nieuwe pups opvangen. Onze eigen honden hadden deze rust ook heel hard verdiend.