Yoghurtcake

Yoghurtcake

Vandaag weer een experimentje gedaan, yoghurtcake maar dan niet met abrikozenjam, zoals in het originele recept, maar met zelfgemaakte lemoncurd. De uitwerking was weer eens top. Vooral als hij nog een beetje warm is.

Het is een erg makkelijk recept

Je mengt 160 gram bloem, 100 gram suiker, 2 tl-bakpoeder en een snufje zout door elkaar. In een ander kom meng je 150 ml lekkere yoghurt, 3 eieren, 1 tl-vanille extract en 100 ml zonnebloemolie. Doe daarna het bloemmengsel door het yoghurt mengsel. Doe de massa nu in een klein bakblik, bekleed met bakpapier. Ik gebruik een kleine springvorm. Vervolgens de lemoncurd, of jam van een goede kwaliteit, even doorroeren en boven op het mengsel scheppen. Dan met een vork de lemoncurd of jam een beetje losroeren, zodat en strepen ontstaan. De vorm in een voorverwarmde oven (170 gr) zetten en ongeveer 35 minuten bakken. De lemoncurd maak ik altijd een paar dagen eerder en bewaar deze in jampotten in de koelkast.

Het recept van lemoncurd

Lemoncurd recept van Saskia Freichmann-Wijsbeek www.saswijs.nl

Je verwarmt het sap van twee citroenen. 150 gram boter toevoegen en laten smelten. Mix in een andere kom, 3 eieren met 125 gram witte basterdsuiker.
Alles samenvoegen en laten indikken op een matig vuur. In een schone jampot schenken en deze op zijn kop laten afkoelen. Daarna is het een paar weken houdbaar in de koelkast.