Ijs, ijs en nog eens ijs

Ijs, ijs en nog eens ijs

De bonus is voor ons

Toen Roy en ik net bij elkaar waren, ontving Roy een bonus van zijn werk, omdat hij daar 25 jaar in dienst was.

Eerst wilde Roy dit enorme bedrag delen met zijn ex-vrouw …. Omdat deze hem volledig kaal aan het plukken was, heb ik daar een stokje voorgestoken. Hij had toch ook rechten. Dat was hij alleen vergeten in alle voorgaande jaren.

Maar weer even terug naar waar het om gaat. Het geld zou een leuke besteding moeten gaan krijgen en ik wist er wel eentje. Roy wilde samen met mij gaan koken. En bij lekker kokkerellen hoort ook goed gereedschap. Mijn liefde voor de lijn van KitchenAid was al veel eerder ontstaan en dit was dé kans.

Dat ding heeft gewoon 12 jaar onderin de kast gestaan.

We hebben de mooiste dingen gekocht: het cappuccino apparaat, de koffiemolen, een blender, een snij- en raspmachine met allerlei hulpstukken en het mooiste apparaat, de mixer. Deze heeft ook diverse hulpstukken waaronder de ijskom.

Vanille-roomijs

Tot aan een paar weken geleden. De corona situatie in Spanje hield in dat wij ons huis niet uit mochten. Een totale lockdown! Dus alle tijd om nieuwe dingen te gaan proberen. De ijskom werd dus, de avond vooraf, in de vriezer gezet en het feest kon beginnen.

Op het internet heb ik diverse recepten gezocht en ik heb, voor zo’n eerste keer proberen, gekozen voor een basisvariant. Dat werd: vanille-roomijs.

Het recept van vanille-roomijs

250 milliliter slagroom half stijfkloppen. In een andere kom, 2 zakjes vanillesuiker, 150 gram witte basterdsuiker en 4 eierdooiers mixen. Daarna bij het eimengsel, beetje-bij-beetje 250 milliliter melk toevoegen en mixen. Daarna de slagroom door het eimengsel roeren. Vervolgens 45 minuten in de ijsmachine laten draaien.

Het recept van aardbeien-yoghurtijs

400 gram Griekse yoghurt met 200 gram suiker mixen. 500 gram aardbeien schoonmaken en pureren. Deze door de yoghurt roeren, samen met het sap van een halve citroen. Alles in de ijsmachine en zo’n 45 minuten laten draaien.

De aardbeien kunnen ook vervangen worden door bijvoorbeeld: mango, banaan of welk ander lekker fruit dan ook.

Snoep smakelijk!