Stop pesten op het werk

Stop pesten op het werk

Open brief aan de Gemeente Almere

Gevoelige snaar

Het schrijven en publiceren van mijn autobiografie ‘Ondankbaar Loeder’, maakt zoveel los. Niet alleen bij mijzelf, door het opnieuw beleven van de traumatische ervaringen op het werk, maar ook bij anderen.
Uit de diverse berichten die ik ontvang van lezers en lezeressen, waaronder zelfs van enkele ex-collega’s, raak ik blijkbaar een gevoelige snaar.

Bespreekbaar maken

Op 18 februari heb ik een e-mail brief gezonden aan het management en de burgemeester van de gemeente Almere. Daarin bied ik, als ervaringsdeskundige, mijn hulp aan om samen met de Gemeente deze thema’s bespreekbaar te maken. Binnen 24 uur ontving ik een koele, 2 regelzin afwijzing. Zonder enige onderbouwing. ‘Namens de gemeente Almere wil ik u laten dat de gemeente geen gebruik wenst te maken
van uw aanbod’ volgens de heer Meester (manager HRM).