Stel wil dat boek uit de handel wordt genomen

Stel wil dat boek uit de handel wordt genomen

Omroep Flevoland, Stel wilt dat boek uit de handel wordt genomen
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/160790/stel-wil-dat-boek-uit-de-handel-wordt-genomen

Almere • Donderdag 31 mei 2018 | 17:53

Het boek ‘Ondankbaar Loeder’ van schrijfster Saskia Freichmann-Wijsbeek moet verboden worden. Dat eisten de zoon en schoondochter van de schrijfster donderdag in de rechtbank. Volgens het Almeerse stel staat het boek vol met leugens over hen.

Het boek gaat over schrijfster Saskia Freichmann-Wijsbeek zelf. Zij schrijft dat ze is misbruikt in haar jeugd. Tussen de regels door worden zoon en schoondochter volgens hun advocaat neergezet als luie en overspelige drugsgebruikers.

Freichmann-Wijsbeek was er niet

De schrijfster woont in Spanje. Zij was niet naar de zitting in Utrecht gekomen. Als de tegenpartij niet komt, betekent dit normaal gesproken dat een eiser zijn zin krijgt en dat het boek dus uit de handel zou worden genomen. De advocaat van de Almeerders kon alleen niet aantonen dat de dagvaarding daadwerkelijk in het buitenland was bezorgd. De zoon kon ook niet aantonen dat zijn moeder op een andere manier van de zitting wist. Hij krijgt van de rechter daarom vier weken om dit bewijs alsnog te leveren.