Gewoon Stoer!

Gewoon Stoer!

Saskia Freichmann-Wijsbeek samen met Sacha de Boer voor de campagne 'Gewoon Stoer!' n.a.v. 80-jarig jubileum van Margriet november 2018.
Sacha de Boer maakte de foto’s voor de campagne ‘Gewoon Stoer!’

Hulde aan alle vrouwen

Margriet bestond op 1 november 2018, 80 jaar. Dat moest uiteraard gevierd worden. Fotograaf Sacha de Boer heeft hun kracht vastgelegd in een serie unieke portretten van 80 gewoon krachtige vrouwen. Als een hulde aan alle vrouwen, die kleine of grote dromen waarmaken. Ook ik mocht toen mijn bijdrage leveren aan dit feestelijke evenement.

Vind ik mijzelf stoer?

Kijk hier hoe andere vrouwen, en ik sta er ook tussen, reageren, op deze vraag.

#gewoonstoer

‘Wat ben jij ’n stoer wijf, zeg‘, las ik in de berichten en recensies naar aanleiding van mijn autobiografie, ‘dat zou ik dus nooit durven. Zomaar een boek over mezelf schrijven‘. Dit soort reacties had ik niet verwacht, toen ik besloot om mijn levensverhaal aan het papier toe te vertrouwen. Ik moest, vond ik, gewoon mijn traumatische jeugdervaringen van mij afschrijven, wilde ik verder kunnen gaan met mijn leven. Dat kon alleen door enkele hoofdstukken voorgoed een andere plek en functie in mijn leven te geven. Mijn autobiografie biedt slachtoffers en omstanders van traumatische jeugdervaringen een steun in de rug om bijtijds professionele hulp te zoeken.
Niks stoer aan, gewoon zitten en schrijven!
Gewoon doen!

Saskia Freichmann-Wijsbeek wordt geïnterviewd over haar autobiografie 'Ondankbaar Loeder' tijdens de fotoshoot voor het 80-jarig jubileum van Margriet.
Interview over mijn autobiografie ‘Ondankbaar Loeder’

Er zijn zoveel vrouwen om ons heen die het gewoon doen, omdat ook zij vonden, dat ‘iemand het moest doen’. Ik heb een aantal van deze vrouwen mogen ontmoeten.