Autobiografie ‘Ondankbaar Loeder’

Autobiografie ‘Ondankbaar Loeder’

De voorbereiding

Een kort woord over mijn autobiografie ‘Ondankbaar Loeder’

Allereerst: de afbeeldingen en teksten zijn van de website www.ondankbaarloeder.nl Deze website is niet meer actief, omdat deze site aandacht vroeg en informatie verschafte over het thema: ‘Kindermishandeling’, de rode draad door mijn autobiografie loopt.

Mijn autobiografie is in december 2017 gepresenteerd en heeft een stem gegeven aan slachtoffers en omstanders van kinderverwaarlozing. Dit concludeer ik uit de vele reacties die ik heb ontvangen. De website heeft dus toen gewerkt.

Mijn levensverhaal, vanuit mijn perspectief toevertrouwen aan het papier en het ook nog uitgeven, heeft veel stof doen opwaaien. Sommige personen, die ooit een belangrijk deel van mijn leven uitmaakten, dreigden met rechtszaken, nog voordat de autobiografie was geschreven. Toen eenmaal ‘Ondankbaar Loeder’ te koop was (in december 2017) ontving ik, naast de vele positieve en hartverwarmende reacties, opnieuw dreigementen van zowel bekenden als van volstrekt onbekenden. Mijn zoon en zijn toenmalige vriendin daagden mij voor de rechter wegens smaad en laster. Daags voor de hoorzitting trok het stel de aanklacht in, onder de noemer ‘dat zij rust willen hebben’. Ik heb, gelukkig, weer contact met mijn zoon. Achteraf is gebleken dat zij de aanjager van deze akelige situatie was en hij het heeft laten gebeuren. Enfin, ik kijk naar het heden en naar de toekomst en ik ben heel blij dat we weer deel uitmaken van elkaars leven.

Mijn autobiografie is nog te koop bij onder andere bol.com en is ook te leen bij de openbare bibliotheken.

Het manuscript van mijn autobiografie 'Ondankbaar Loeder' overhandig ik aan het tekstbureau.